Prijzen & Subsidies zonnepanelen

Wat is uw investering?

De gemiddelde investering verschilt per hoeveelheid panelen die de installatie bevat. Ook speelt hier de kwaliteit een belangrijke rol. Een basisinstallatie van 6 panelen (1500 Wp) levert iets minder dan 50% van de jaarlijkse energiebehoefte van een gemiddelde eengezinswoning.

Voor een dergelijke installatie inclusief montage betaalt u ca. € 2.900,- (incl. 21%BTW)

Hiermee komen de kosten per wattpiek op ongeveer € 2,00 / Wp

Het is verstandig om meerdere offertes van zonnepanelen-bedrijven aan te vragen. Dit kan gemakkelijk en gratis via 123zonnepanelenvergelijken.nl

Welke factoren spelen een rol?

Factoren welke een rol spelen bij de prijs voor de zonnestroom-installatie zijn:
• De kwaliteit/materiaal (polykristallijnen, monokristallijnen)
• De levensduur welke u verwacht van de zonnepanelen
• Het vermogen wat u wilt opwekken
• Installeert u het zelf of wilt u het laten installeren
• Welk rendement u wilt
• Potentiele subsidies bij uw lokale gemeente/provincie

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Particulieren: Denkt u erover om te investeren in duurzame elektriciteit met zonnepanelen? Dan kunt u dat nu realiseren door subsidie hiervoor aan te vragen.

Voor een zon-PV installatie met een een minimaal vermogen van 0,601 kWp (kilowattpiek) tot en met 3,5 kWp is het subsidiebedrag 15% van de daadwerkelijk gemaakte aanschafkosten. Het subsidiebedrag voor een zonne-installatie met een vermogen groter dan 3,5 kWp (kilowattpiek) is als volgt berekend: de uitkomst van 15% van de daadwerkelijk gemaakte kosten wordt vermenigvuldigd met 3,5 en gedeeld door het vermogen in kilowattpiek. Het subsidiebedrag is in alle gevallen maximaal 650 euro subsidie.

Sommige provincies en/of gemeentes stellen soms “potjes”  beschikbaar voor duurzame energie. Deze zijn vaak snel overtekend, dus is het zaak om scherp de website van de gemeente en de lokale kranten in de gaten te houden.

Bedrijven: Wilt u uw stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij maken en/of zonnepanelen aanschaffen? Het vervangen van asbestdaken is fiscaal voordelig via de MIA en Vamil. Het plaatsen van zonnepaneel systemen is fiscaal voordelig via de Energie investeringsaftrek (EIA). Ondernemers die asbestdaken vervangen en op het nieuwe dak bovendien zonnepanelen plaatsen, kunnen sinds 1 juli 2012 bovendien rekenen van Vamil voor de aanschaf van de zonnepanelen.

Verschil in prijs tussen hellende- en platte daken?

In de prijs zit niet veel verschil wanneer de panelen op een hellend dak of juist op een plat dak worden gemonteerd. Het verschil in prijs ligt aan het montage materiaal. De zonnepanelen moeten bij een plat dak op een speciaal frame (uiteraard ook door ons te leveren) gemonteerd worden, terwijl bij een hellend dak alleen dragers (rails) noodzakelijk zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *